Waar is de workshop ontspanningsmassage op gericht?
De massage is erop gericht om indrukken en overprikkeling bij kinderen af te voeren en een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam te laten plaatsvinden.

Een massage van het hoofd: 
Via het hoofd komen prikkels binnen. Als het hoofd te vol is kan er geen nieuwe informatie worden opgenomen. De hoofdmassage heeft als doel rust te brengen en indrukken los te laten. De vertraagde, herhalende bewegingen van deze hoofdmassage zorgt ervoor dat de kinderen zich overgeven en geheel tot rust komen.

Een massage van de buik:
Zoals iedereen wel weet wordt er in je buik voedsel verteerd, maar waar niet iedereen bewust van is is dat er in de buik ook vertering van indrukken en emoties plaatsvindt. Veel kinderen hebben buikklachten maar de dokter kan vaak niets lichamelijks vinden waar de buikpijn vandaan komt. Het is namelijk zo dat kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels fysieke klachten kunnen krijgen, zoals buikpijn, obstipatie, diarree, bedplassen of hoofdpijn. De massage van de buik heeft als doel de kinderen in contact te brengen met eventueel vastzittende gevoelens en deze te verwerken.

Een massage van de voeten: 
Onze voeten verbinden ons met de aarde, kort gezegd via onze voeten kunnen we echt loslaten. Deze voetmassage zorgt ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komen en worden de emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd.

Een massage van armen en handen: 
Armen en handen kunnen de sterkste emoties verbergen. Gespannen armen en gebalde vuisten weerspiegelen vaak onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Het masseren van de armen en handen kan niet alleen spieren, maar ook opgekropte emoties losmaken en tot rust brengen.

Massage van de rug: 
De rug is een gebied met veel kracht en beweeglijkheid en het is de belangrijkste steunpilaar van het lichaam. Door het werken op de rug kun je de zenuwen bereiken die elk deel van het lichaam beïnvloeden. De rug massage het effect van stress door het hele lichaam enorm verminderen, zodat je je in lichamelijk en psychologisch opzicht beter voelt.

Waarom ontspanningsmassage in combinatie met Aromatherapie:
Om de werking te verdiepen en de massage te veraangenamen wordt de massage met aromatherapie gecombineerd. Met deze combinatie worden de werkzame bestanddelen van de etherische olie direct opgenomen door het lichaam. De gebruikte etherische olie is een 100% volledig natuurlijk product.

Bij voldoende aanmeldingen start er iedere twee maanden een nieuwe workshop,
m.u.v. de maanden juni-juli-augustus.

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Kosten?
Ieder traject is persoonlijk en heeft zijn eigen waarde.
Het is een investering in jezelf en/of je gezin.

3 daagse workshop  € 280.-
Start bij minimaal 2 deelnemers.
Bij 4 deelnemers of meer zijn de kosten 260.- p.p.

 

Ontspanningsmassage (40 min.) € 32.-
Mocht de massage gecombineerd worden met coaching dan geldt het coaching tarief van  € 72.-