Ontspanningsmassage

voor kinderen, jongeren
en jong- volwassenen

Waarom je je kind regelmatig een ontspanningsmassage zou moeten geven?
Omdat kinderen nog heel erg openstaan voor hun omgeving is het vaak moeilijk om de prikkels die ze binnen krijgen te doseren en te verwerken. Met name gevoelige/ hoogsensitieve kinderen hebben moeite met deze filtering en verwerking. Als er een verstoring optreedt in de verwerking kunnen er fysieke of emotionele klachten ontstaan. Een massage in combinatie met aromatherapie is een heel mooie en zachte methode die ingezet kan worden om de verstoring op te heffen en zo lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ook jij als opvoeder bent welkom voor een ontspannings-massage als je het even nodig hebt.
Wil jij zelf leren hoe je je kind kunt masseren, meld je dan aan voor de 2 daagse workshop. Je leert de technieken bij je medecursisten (dus neem je vriendin, buurvrouw of schoonzus mee) en ondergaat vervolgens zelf ook de massages. Zo ervaar je wat het met je doet. Kijk hiervoor bij workshops.

Leuk om te weten,
kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt groeien niet alleen beter en zijn socialer, maar kunnen ook beter leren. Door liefdevol aanraken maakt men het hormoon oxytocine aan. Daardoor neemt de hoeveelheid adrenaline af. Veiligheid en ontspanning nemen toe. Dit zijn de voorwaarden voor het goed kunnen opnemen van nieuwe informatie, concentratie kan zich met massage verbeteren. Massage draagt bij in een breed spectrum bij tot een betere ontwikkeling en versterkt de balans van het kind.

×